Wednesday, May 23, 2007

New post om the block!

Hej alla!

Vet att manga tycker jag har varit lite slapp pa att skriva pa bloggen men orsakerna till uteblivna blogginlagg har varit manga. Men helt arligt, ar man i en stad som New York ska man inte sitta framfor en dator och knappra tycker jag.

Vad har hant sen jag skrev sist? Jo sjalvklart en himla massa. Ska ta allt fran borjan.

Att komma till New York ar helt olikt fran alla andra stora stader jag har varit i. Myllret och det otroligt snabba tempot ger en slags "lantisshock". Trots att det ar latt att orientera sig i staden blir man helt disorienterad utav allt folk, ljud och blinkande lampor. Det tar ett par dagar for chocken att lagga sig sedan inser man hur stor staden ar. Jag har fortfarande inte bestammt mig om jag tycker New York egentligen ar en stor stad eller ett hundratal sma som sitter ihop. Om man bara ror sig fran tex. East Upptown till East Midtown ar det som att komma till en helt annan stad. Byggnaderna ar annorlunda, folket inte lika stressigt, priserna ar hogre och bilarna ser olika ut. Och da ska vi inte ens tala om hur det ar att ga fran Little Italy till China town.

Det mesta mattias och jag har gjort i New york ar att knalla. Det ar en fantastisk stad att ga runt i. Valdigt anpassat pa gatorna vilket gor att man orkar ta sig runt lange. Problemet ar ofta att promenaderna blir lite langre an vad man forst anat. Vi hade en trevlig dag i central park for ett tag sedan. Central park ar verkligen New Yorks grona lunga. Vi har gjort lite onodiga men nodvandiga turistgrejer som jag inte tycker ar riktigt vart att ta upp eftersom det ar sant alla gor. Det som har gjort denna resa hitils sa rolig ar alla de trevliga moten vi har stott pa. Var bell-boy eller piccolo (som en del sager heter) heter Paddy. Han kommer fran Trinidad och Tobago. Paddy har alltid varit riktigt trevlig mot oss och hjalpt oss med det ena och det andra. Paddy tog med oss ut en kvall nar han slutade jobba och visade oss ett roligt stalle vilket vi uppskattade mycket. En annan trevlig kille vi stote pa var en Israelisk kille som fixade in oss gratis pa Arctic Monkeys konserten trots att det var utsalt. Innan jag kom till New york dregglade jag over alla konserter jag tankte se men nar jag val kom hit insag jag att trots stadens fantastiska musikutbud ar det svart att fa tag pa biljetter. Manga arenor saljer inte ens biljetter over natet utan man maste ga till deras kassa. I regel saljer 70% av alla konserter ut forsta dagen och 90% andra. Sa vill man ha biljett maste man koa vilket inte alltid har varit det laste for mig och mattias att gora pga. vara somnvanor och obligationer. men men.

nu star en otalig japan bakom mig och vill lana datorn sa jag far sluta for den har gangen. Ikvall kommer dan sa det ska bli kul att hitta pa lite otyg med honom. Vi ska visa honom lite klubbar vi varit pa och varat favoritmatstalle (ett favvohak maste man ha i new york eftersom alla infodda gar ut minst en gang om dagen och ater). Vart hak heter bullys och serverar tillskillnad fran de flesta hak ratt nyttig mat till ett bra pris. Det ar forovrigt inte konstigt att sa manga amerikaner ar feta (for det ar dom) mat ar en statudfraga i detta landet. Hur rikare du ar desto mer pengar har du rad att spendera pa nyttigmat och pa traning. Det ar helt enkelt tvartom fran medeltiden.

ha det bra sa hors vi snart igen!
peace