Friday, November 25, 2005

mer bilder........


det finns manga far i NZ, har ar nagra kossor som gar over en vag.

ett trad!

varldens storsta kiwifrukt?

fran detta torn hoppade viktor basejump. den tossiga tokern!

the last of the famous international rockers!

life on the road!

Peace out yo!

det var ett tag sedan jag nu skrev i bloggen men den senaste veckan har varit hektisk, minst sagt. fran wellington styrde vi var kosa mor Nya Zeelands storsta stad Auckland. trots att det ar endast 50 mil till auckland sa var vi tvungna att overnatta pa vagen pga de sma slingriga vagarna. erica hade planerat ut en fin fard och vi passerade ett naturreservat dar tva enormt stora berg lag omgivna utav svart vulkanisk sand. det var maktiskt att se detta manlandskap skapat av vulkanerna! nar vi kommit ner ifran bergen reste vi runt nordons storsta sjo och vi stannade over natten pa ett grymt vandrarhem hem otrolig utsikt over berg och sjoar. vi hade faktiskt bubbelpool pa rummet men vi var alla sa trotta att vi inte ens orkade bada.

dagen efter satte vi aterigen kurs mot auckland men passade pa att stanna till vid nagra varma kallor vid vagen och vi badade och korde hela spa-grejen i ett av nya zeelands basta span. det varma vattnet gjorde fantasik verkan pa vara trotta och slitna kroppar. sjalva spat var inredd i polynesisk mauriostil och det var belaget alldeles intill vackra kallor och stora sjoar. trots att det luktade rutten kal i vattnet sa stannade vi i flera timmar.

sent pa kvallen nadde vi auckland (1.2 milioner invanare) och det var en cool stad. hoghus och varsta sydney komplex trots i gamforelse ringa storlek. vi akte upp i auckland tower , som ar den hogsta byggnaden pa nedre jordklotet (340 meter!) och kakade en maltid upe i tornet, utsikten var minst sagt helt otrolig! vart hotell i auckland lag vid en nybygd del av hamnen som byggts for america cup och alla utestallen och restauranger lag praktiskt taget i samma hus.
samma kvall spelade aven landets stolthet och nationalsymbol THE ALL BLACKS. landets rugby lag en viktig match mot England och ALLA nya zeelandare kollade pa matchen, vi snackar en motsvarighet till 70-tales hype av Ingmar Stenmark och Bjorn Borg. alla var dar liksom!
eftersom vi inte ar nagra hejare pa rugby regler njot vi inte sa mycket av matchen, men det var riktigt riktigt coolt att fa se lagets inledande haka-dans. en gammal maorisk krigsdans som skall skramma fienderna. med stirrnade ogon och utstrackta tungor dansade de 2 meter langa spelanrna omkring och skrek som galningar. det sag haftigt och laskigt ut. jag ar glad jag inte var med i det engelska laget som motte dessa galningar (och dessutom forlorade matchen senare).
kanske dags att skina lite lju pa viktor oxa!?
viktor har hela tiden tjatat om att han skall gora ett bungyjump har pa NZ och i auckland fick han sannerligen bekanna farg.
fran en hojd av 192 meter (det hogsta basejumpet i varlden) kastade han sig ut fran aucklands torn for att sedan fangas upp 40 meter fran marken. jag har allt pa film! det ser grymt ut. en kille som hoppade innan var helt skakis och knackt men viktor bara klev ner fran landningsplattan och ville hoppa igen vilket han gjorde inom 2o minuter. jag och erica var djupt imponerade och samtidigt lite radda att killen misst forstandet. (men han mar bra nu vi lovar!)

fran auckland tog vi en annan vag hem och korde tillbaka via ostkusten. naturen dar var omojligt annu mera bergig och backig. vi overnattade en gang pa tillbakavagen och stannade pa nagra fantastiskt vackra platser. som synd var hade vi inte tid att aka ut med en bat for att sima med livslevande delfiner men det far bi nagon annangang. jag skall forresten lagga ut en karta dar jag ritat alla vara fardvagar om det ar nagon som ar intresserad av att se dessa forstass.

oj oj det har hant sa mycket pa var resa pa nordon att jag inte ens kommer ihag allt nu nar man under press sitter och skriver pa ett internet cafe men jag kommer nog pa fler historier och lagger upp dessa med undan for undan.

fran wellington tog vi farjan tillbaka till syd on dar vi blev bjudna pa en mycket fin och dyr restaurang av ericas arbetsgivare. erica som finansierar sina studier har med att jobba som personlig assistent hade med massa andra assistenter blivit bjudna pa midag men nar arbetsgivaren fick hora att hon hade tva andra svenskar i slaptag sa fick vi folja med. middagen i nelson var grym och det var verkligen fina manniskor vi motte. viktor och jag skamdes lite att forst bli bjudna av framlingar pa en lyxrestaurang och sedan helt gratis bli erbjudna att sova over i familjens "extra" lagenhet. behover jag saga att det var en valdigt valstalld familj? elelr vad sags om en egen tennisplan och pool pa bakgarden.varfor erica trivs pa sitt jobb forstar jag nu i efterhand valdigt bra. efter att sovit ut hos dessa generosa manniskor tackade vi och reste med buss till christcurch dar jag nu sitter pa ett internetcafe och forfattar denna blogg under viktors overseende och korrekturrattande (smartass!)
igar hade vi en toppenkvall pa stan men i morse rakade vi ut for ett litet intermesso.
eller rattare sagt , jag rakade ut for ett litet intermesso.

nar jag pa morgonen skulle ta mig in pa toa for att gora morgonbestyren rakade toalettdorren helt sonika falla in pa toaletten och forstora kakel och toastol samt gora ett stort hal i vaggen. det var pinsamt! det var pinsamt, men som de goda svenska jag och viktor ar skyllde vi pa nagra fulla engelskman!
vi kommer darfor nu att fly stan till Sydney (vi reser redan klockan 18.00 ikvall = 06.00 svensktid) sydney sydney , vi har saknat dig!

det kommer bli fett. denna gangen har vi aven lurat med oss erica som alltid velat se Sydney.

hoppas ni alla har det grymt bra , kram pa er
ps.ska bli kul att komma hem till er!ds.

forressten ett viktigt meddelande!
den andra december (2005.12.02, det ar en fredag) kommer viktor och jag ha ett litet valkommenhemparty for oss sjalva pa sticky fingers! hoppas ni alla som last bloggen kommer vara dar och lyssna pa alla galna historier (som inte kan berattas i bloggen tyvarr) :-)
hoppas att se er dar. kram

topplistan>
1. den grymma hakan! (har alltid velat se den ju!)
2. den vackra hamnen i auckland (the city of sails, eller var det the city of snails?)
3. den glada lastbilscaffisen som korde fore oss i den svarta natten och visade vagen for oss (tack)

downlistan>
1. att vi far lamna the mean green hemma!