Friday, November 11, 2005

bilder pa eder begaran!



viktor tvattar fotterna i stillahavet





vanstertrafik med the mean green!



vart hotell i christchurch!



var lilla passagerare som var totalt forvirrad i bergen!


hej igen, jag har fatt mejl dar folk vill se bilder pa hunden vi plockade upp och hur vi bodde i christchurch med mera. lagger darfor pa eder begaran ut dessa bilder!
hoppas de skall smaka.
kram

Det sitter en gorilla pa taget!


utsikt fran vart sovrumsfonster!


den vackra stranden!




hej pa er


r och jag har under de senaste dagarna bekantat oss med nelson och dess omgivningar pa nara hall. det har varit valdigt varmt har de senaste dagarna runt 30 grader men tillskillnad fran australien, dar det ar lika varmt natt som dag, blir det betydligt kallare har pa natterna, och det gar fort! pa bara nagon timma kan temeraturen falla tio grader.

var guide erica skjutsade oss i sin grona mazda aka "the "mean Green" till en riktigt vacker strand dar vi satt och solade oss och slappade i nagra timmar. efter nagra timmar tog vi oss hem igen och nar vi kom hem sag vi hur mykcet solen igentligen hade tagit. mitt ansikte var rott som en krafta och vi ska inte tala om viktors rygg. (hehe). vi trodde vi var relativt skyddade med tanke pa att vi hade ratt stark solskyddsfaktor. en av killarna som vi bor hos Dave bnerattade att pa pa sommaren runt ett pa dagen kan det racka med att sitta ute 9 miuter i solen for att fa en latt brannskada!
och en fjardedel av alla Australiensare och nya zeelandare skall tydligen ha nagon form utav latt solkskada eller huddeformering. Australien ar forovrigt det enda landet i varlden dar mer folk dor av hudcancer an rokning och trafikolyckor!
men nog med all trakig fakta. jag har nu badat i stilla havet och det tasmanska, det tycker jag ar ratt coolt!

pa onsdag bar det ut pa nya friska aventyr, viktor och jag skall da forsoka ta oss till nordon och kolla in stader som auckland och huvudstaden wellington. ska bli spannande! innan dess skall vi bjuda vara varldar pa ett riktigt beachparty!

vi hors snart igen!!
ps.kul att hora att alla mar val darhemma ds.

topplistan:
1. stranderna ( ar vackra, rena och solen tar gottit!)
2. the mean grean! (hon ar saker gamla bettan!)
3. har har de snickers med cashnewnotter i! (gott)

downlistan: 1. att jag redan fjallar bort min solbranna!