Sunday, November 06, 2005

oh i like your Green day costume!

Hej kara vanner. gissa om det hant saker har!

sorry forresten att jag inte uppdaterat blogen pa lange men det ar som sagt saker som hander hela tiden och dessutom kanns det ju lite kasst att sitta pa ett datacafe och lasa aftonbladet nar det hander massa saker pa stan.

men vi borjar fran borjan, viktor och jag har en super nice tid i NZ! Christchurch var inte alls tokigt, vi hittade varldens basta backpaclerstalle som hade egen bar och konsertarena samt kareokie, biljardbord, restaurang och postkontor, allt i ett liksom.
dar traffade vi manga oforglomliga karaktarer! Ta tillexempel engelskmannen Ben, en ensam resenar som reste runt for att hitta stoff till en roman han skulle skriva. i christchurch hade han hamnat for allt hans bagage var borta. vilken trevlig manniska och vilka intressanta berattelser han berattade for oss. eller varfor inte namna de tva amerikanska tjejerna som hela tiden lat som de formulerade en fraga trots att de bara pratade om vadret.
- Im so totally in to this weather?
tja vad ska man saga?
eller varfor inte beratta om den 70ariga trollkarlen som sitter pa torget klockan 2 varje dag och haller foredrag om att trolla och klattrar pa en stege samtidigt som hans 80ariga bror cyklar enhjuling i bakrunden, ett maste om man kommer till stan ar att se dessa knasiga gubbar.
kan dessutom tillagga att de har gjorde denna showen i snart 40 ar nu och tillockmed turistguiden tar upp dem, de har blivit en del av stadens karaktar, lite coolt!

den sista kvallen nar vi satt och chillade med alla vara nyfunna backpackers vanner sa spelade det vanliga taffliga coverbandet. enda fram tills Eddie Wheeler gick upp och rev av nagra rockiga latar. en kille oxa fran england som forsorjer sitt resande genom att kla ut sig till en staty och sta i solen en hel dag i svartaklader blev helt betagen och ropade efter mer och mer extra nummer. nar sedan det riktiga bandet atertog scenen sa ropade han att han tyckte de skulle ga av scenen, han ville se mer Eddie Wheeler.

det var darfor vi med lite sorg lamnade Christchurch for att aka till den vastra sidan av sydon. vi hade blivit lovade en fantastik natur och jag hade stora forhoppnigar men detta var nagot i hastvag! naturen gjorde nagot utav det starkaste intrycket pa mig under hela resan. fran att fardats ut ur christchurch med sin grona valdigt norderuopeiska landsbyggt borjade vi aka upp for en enorm bergskedja som delar on pa mitten, bergan var sjukt vackra, se sgan om ringen filmerna och YOU GOT IT. helt otroligt att fa se det live! vackra vattenfall och betande kossor pa toppanra som i alperna for att sedan komma in i en djungeldalgang for att sedan komma upp pa en bergstopp for att sedan komma ner i en torrdal men en fauna och flora som i grekland. helt otroligt. nar vi kom till Nelson (ca 30.000inv) blev vi annu mer forbluffade! staden ligger runt kusten och de har strander sa vackra med varldens klaraste vatten (star med i guiness rekordbok!) palmer och sol (30 grader varmt till skillnad fran christchurch ca 18) och surfare lang ogat nar. det kanns som en mini mini version av Miami blandat med lite Nice, Monaco och medelhavet. helt sjukt vackert har. vander man huvudet fran stranden ser man berg 4000meter hoga med sno pa topparna. har aldrig varit med om liknande kontrast.

folket ar oppna och valdigt vana med backpackers och hela stan ar lite av en hangout for backpackers. vi har redan installerat oss och bor gratis med nya zeelandare och svenskar! lagenheten vi bor i ligger pa toppen av stan och panorama synen fran mitt fonster kommer upp pa bloggen imorgon! vi blev medtagna till ett inhemskt party for tydligen slutar alla skolor har i veckan och igar firade en 1800-tals handelse da en kiwi-guy (som de kallas har) sprangde en ett engelskt krigsskepp och startade den NZ-frigorelsen mot kolonialtiden. de smallde smallare och raketer hela natten, viktor och jag visste inte att det var maskerad vi skulle ga pa men folk trodde vi var utkladda till rockers sa vi fick passera, en tjej fragade om jag var utkladd till sangaren i Green Day. vad sager ni om den?

festgen holls i en tradgard vid ett enplanshus vitt med en myggdorr innan den riktiga dorren, det kanndes otroligt amerikanskt. som att klivi in i en amerikansk teenagemovie, det enda som skillde festen at var val att de hade hyrt en gigantisk hoppborg! men barbecuen var dar sa klart.
det ar inte heller bara ungdomar som gar pa fester har , vuxna och halvvuxna som tror de ar tonaringar ar oxa med. det ar trevlig gemytlig stammning.(har sagt det tusen ganger redan i blogen men det ar ett uttrck som verkligen sammanfattar stammningen sa bra har down under)

oj orkar inte skriva mer for mina fingar ar trotta efter att ha utforskat staden till fots.
hehe dan vi vet du laser men vi vill bara retas lite (viktor ide saklart)
till syrran, hoppas du far en toppen konsert med Coldplay i Sthlm
och till Lotta : Hanoi ar ju nagot utav det gottaste, klart vi ska ga och se dem !!!!

kram alla fina vanner, lika kul att vara har saknar vi er pa samma satt, onskar vi kunde samla ihop ett stort gang och gora en sadan har tripp tillsammans , det hade ju bara varit helt underbart!

tack for ni finns och laser och skriver, kram pa er alla

halsningar Edward och Viktor