Wednesday, November 02, 2005

sorry i cant speak right now, i have snakes in my mouth



(fotorna ar aterigen tagna av viktor, bilderna ar fran Sydney saklart!)

Viktor och jag befinner oss just nu pa Nya Zeelands sodra o. An sa lange har vi inte hunnit att se sa mycket eftersom vi bara har varit har i drygt ett dygn. Men alla talar om den vackra naturen sa vi har hoga forvantningar pa landet. Vi bor nu i syd ons storsta stad Christchurch (ca 400.00 invanare) i ett hotell som tydligen ar en av stadens aldsta byggnader pa over 100 ar ! wow, i gbg har vi ju sparvagnar som ar aldre!men men, Christchurch ar iallafall en liten kopia av en liten gemytlig engelskstad pa landet. Pojkar och flickor i noga strykta skoluniformer vandrar unisont pa gatorna varje morgon. alla hus ar laga och parkerna ar manga , grona med engelska inslag.
temot har ar lite mer smastadslunk och trevlig gemytlig stamning vilar over staden. men det ar som sagt ingen metropol.

Trots att det ar skitkul i NZ och vi garanterat rivs och skall se mycket mer utav landet (garna staderna pa nord on) sa kan man inte lata bli att tanka tillbaka pa Sydney och varmen och de trvliga manniskorna. Att byta klimat fran 33 grader till 18 har i NZ kom faktiskt som en liten chock, hur ska det ga nar vi kommer hem borjar man sakta undra over.
Viktor och jag som tidigare skamtat lite pa skoj over den lojligt harda passkontrollen i australien blev vadligt forvanade nar vi kom till NZ och markte att tullen ar betydlkigt hardare i detta landet.

forst maste man fylla i lappar dar man berattar allt fran bardomsminnen till skoskav, samt var man ska bo och pa vilka grunder man ror sig i landet. alla former av mat, organiska foremal maste slangas pa flygplatsen och dina skor maste vara rena och inte innehalla eventuella fron och sporer, annars far man bota 5000dollars och fa polisen eftersig! det ar oxa lojligt nog forbjudet att skamta om den harda tullen infor de som arbetar dar, detta ar sant!!!!!!
boter pa 200dollars samt ett olydnadsmarke bler resultatet av denna komedin i ditt pass.

pa flygplatsen kollar de igenom bade dig och ditt bagage och sedan far en knarkhund lukta pa alla vaskor innan de kors igenom en rontgen maskin, hela proceduren tar tid vill jag lova!
jag tycker lite synd om den formodligen engelske datanordskillen pa flygplatsen som hade med sig 8 vaskor och 17 lader med bocker i ett gigantiskt slap. killen hade tappat bort sitt stora (runt en meter) frigolit flygplan som formodligen var nagon form utav skol projekt. som tur var verkade han hittat sitt plan senare men det blir jobbigt nar de plockar sonder planet i tullen.

Innan vi kom ivag till NZ lyckades jag dessutom ,efter mycket rannande pa sydneys storsta flygplats, att aterfa mitt bagage som lagt tryggt forvarat i ett skumt forrad i en kallare. bagagetanten tyckte det ver kul att trafa en svensk och ville inte forst slappa ivag mig utan att jag berattde lite om sverige , men jag lyckades overtala henne nar jag berattade att mitt nasta plan skulle snart lyfta. tur att bagaget kom tillbaka iallafall!

det borjar markas att man ar langt hemifran nu nar man inte ens ser europa pa olika varldskartor, men an sa lange ar allt grymt haftigt och kanns spannande. viktor och jag ar antligen blivit riktiga globetrotters!
sitter nu och blickar ut over christchurchs stora torg dar stadens storsta kyrka ligger. Kyrkan som ar valdigt stor och imponerande har en formaga att lata som en mobiltelefon nar den ringer och den ringer laaange vill jag lova., ett markligt land vi ar i.
vi ar valdigt glada vi fick komma hit och se landet och det ar ett aventyr som vi inte velat missa!

ha det gott , vi halsar alla ni blogg-lasare och oxa till alla er vanner som ar for lata att lasa (Dan) !!

ps.fortsatt kommentera, det ar sa kul att lasa era reflektioner!.ds