Sunday, October 30, 2005

tales of tails

hej dar . forst vill jag saga att det ar ruskigt kul att det ar sa manga som gar in och laser bloggen och skriver kommentarer, det kanns roligare att skriva nar man vet att ens vanner laser det saklart!

vadret och vistelsen i sydney gar knappast att klaga pa, men det ar en stor chock att bara klampa in i en stad av denna kalibern, fick just reda pa att det bor 4,5 milioner manniskor har.
det ar mycket folk och liv och rorelse dygnet runt, manga affarer och jourlivs har oppet 24 timmar om dygnet.
det blir dock valdigt tidigt morkt har. redan runt halv sju men a andra sidan gar solen upp valdigt tidigt oxa, runt 5.

vi ar fortfarande hanforda over sydneybornas vanlighet, igar nar viktor och jag skulle ta en taxi med allt vart baggage och rulltol stannade en man fran gatan som var pa vag nagonstans och helt sonika bara hjalpte oss med allt.
mentaliteten ar oxa behaglig. fragade en bartender pa en restaurang vart man kunde fixa en taxi och dagen efter nar vi gick forbi dar stoppade hon oss och fragade om vi hitttade taxi och om allt gick bra. kanske fejk men det far en att bli glad :)

idag forsokte vi ga in pa Sydney Tower som ar over 300meter hogt med panorma over hela staden men de hade stangt pga den hoga luftfuktigheten som gjorde att man inte sag nagonting..men vi gor ett nytt forsok imorgon. vi ska aven passa pa att ga pa zoo da.

en annan cool sak med sydney ar de manga transportsatten, de har buss,tunnelbana,sparvagn och monorail som ar hur haftigt som helst. monorail ar som en sparvagn fast den gar pa en rals som ligger 50 meter upp i luften! ralsen ligger mellan skyskraporna och det ser verkligen ut som BAtmans Gotham city nar man ser en monorail switcha forbi.

jag gillar sydney men men allt ar inte bara guld har i stan.
det enda riktigt kass hitils ar klubbarna och utelivet.
jattetrevliga manniskor och latt att komma in i ett samtal och foilk tar latt upp kontakt sa pa sa satt trivs vi bra, men musiken, musiken!
. det finns igentligen bara tre sorters musikklubbar i stan.
rnb och hiphop
techno, rave
samt
skatepunk, jc-rock

och den rocken som ar stor i europa ar helt utdod har!
pa rockklubbar kan de spela en ~rock~lat med Green day for att sedan spela Prodigy foljt av dolly parton. det ar enda de coolaste rockklubbarna som jag snackar om nu.
folket som gar pa klubbar ar inte sa musikmedvetna och det finns igentligen bara en stil, surfstilen med langa shorts och hawaiishorta med kanske en kostym for att gora det hela lite extra crazy!

viktor och jag hittade dock en kille som hetter Ryan (han sag faktiskt ut som sangaren i the strokes identiska tvilling) och han tipsade oss om club77 pa Williamstreet.
klubben var inte som andra klubbar med fancy coola ljus och massa skyltar, det var i stort sett bara ett garage i en kallare en slags Goth fritidsgard.
trots att meningen med klubben ar att den skall vara lite romonight?monochrome hanger det massa skatare och punkare (om man nu ska kalla dem for punkare for de vi sag igar hade t'shirts med System of aDown) men trots att jag kanske later negativ sa gillar vi folket och man kanner sig mycket valkommen och det ar en lugn och trevlig stamning.
pa club 77 traffade vi oxa en svensk tjej som heter Carolin, hon bor pa bondai beach och hon visade oss lite runt i staden. hon var chockad over hur vi hittat till denna klubben som tydligen skall vara lite hemlig foir att inte locka till sig icke rockers. dar ser man!
hade vi haft mer tid och inte en resa till Nya Zeeland inbokad sa hade vi kollat bondai beach oxa, det ar en stads del lite utanfor sydney som ligger langst en 60 mil lang strand. dar hanger lite mer backpackers och det skall tydligen vara lite mer chill. men vem vet kanske hinner vi se det pa vagen tillbaka..

dags for en topplista:

topp tre
1. clubb 77 (sa trevliga manniskor)
2. killen som sjong den australiensiska nationalsangen for oss!
3. den supergoda pizzan i hotellrestaurangen (advokado rostad kyckling och parmesanost ar ju nice ju!)

dagens down
1. att sydney tower var stangt , kasst!


dagarna springer ivag som skallade rattor! (varfor ska vi aka till nya zeeland igentligen!)